Over Tamara

“Het geheel is meer dan de som der delen” – Aristoteles 

Ik sta en ga voor co-creatie en daarbij ondersteun en begeleid ik organisaties bij het vertalen van complexe vraagstukken naar praktische en uitvoerbare doelstellingen.

Een succesvolle samenwerking is niet altijd even vanzelfsprekend, maar kan geoptimaliseerd worden door zelfreflectie en teamreflectie. Dit stimuleer ik door enerzijds het inzicht te vergroten in en de focus te leggen op succesfactoren binnen een team, en anderzijds kritische aspecten om te buigen tot waardevolle en nuttige handvatten voor verbetering.

Mijn uitgangspunt is hierbij om de kracht die de mens in zichzelf heeft boven tafel te krijgen, zodat dit talent benut en ingezet kan worden voor het grotere doel. Ik stimuleer tot nieuwe denkwijzen over het eigen presteren als over het (team)presteren en van daaruit constructiever en positiever samen te werken.

Om de afstand tussen beleid en uitvoering te verkleinen begeleid en ondersteun ik organisaties in het op operationeel niveau insteken van hun visie en doelstellingen, waardoor de afstand tussen beleid en uitvoering minimaal wordt. Tegelijkertijd motiveer ik de teamleden om te verkennen en op zoek te gaan naar aanknopingspunten bij zichzelf om op hun unieke manier bij te dragen aan de organisatiedoelstellingen.

Ik ben creatief, bedachtzaam, reflecterend, heb een scherp oog voor detail en benader vraagstukken vanuit verschillende perspectieven. Ik denk in oplossingen en mogelijkheden vanuit een realistisch uitgangspunt, zonder het grotere doel uit het oog te verliezen.

Als mede-initiatiefnemer van Be Empowered is mijn visie dat het geheel meer is dan de som der delen. Iedereen beschikt over unieke en onmisbare kwaliteiten die succesvol(ler) ingezet kunnen worden met de juiste reflectie, coaching en afstemming op de (gezamenlijke) doelstellingen. Co-creatie en samenwerking is de sleutel voor zowel persoonlijk- als teamsucces.

Fotografie Jeroen Teunissen