Self empowerment sessies

Gebeurtenissen in onze levens kunnen ons het gevoel geven dat we iets van buitenaf nodig hebben om ons binnenin weer goed te voelen. We plaatsen dan de kracht buiten onszelf, terwijl we juist sterker en gelukkiger worden door de kracht van binnenin. Externe factoren kunnen dit gevoel bij ons teweeg brengen, zoals de wijze waarop we zijn opgevoed, normen en waarden, verwachtingen, patronen, tradities, cultuur, opleiding, relaties, het verleden en werksituaties. Feit is dat we externe factoren niet kunnen veranderen, echter wel de wijze waarop we hiermee omgaan.

Wellicht herken je een gevoel van machteloosheid, richtingloosheid of doelloosheid. Het gevoel dat het leven je overkomt. Het gevoel van geleefd worden in plaats van te leven. Het gevoel van moeten in plaats van willen.

Inzicht, visie, passie, erkenning en liefde is wat velen van ons zoeken. We beseffen ons steeds vaker dat er meer is dan geboren worden, grootgebracht worden, naar school gaan, werken (en naar de weekenden en vakantie toeleven), geld verdienen en uitgeven, en op een goed (steeds vaker uitgesteld) moment van de oude dag genieten. Maar ben je ook echt bezig met dingen waar je gelukkig van wordt, plezier uit haalt en die voor jou zinvol zijn? 

Enerzijds blijven we soms hangen in het verleden door spijt te hebben van keuzes die we juist wel of niet hebben gemaakt. Anderzijds stellen we acties en keuzes uit naar de toekomst, terwijl die juist NU een essentiële bijdrage kunnen leveren aan onze gewenste realiteit.

Wij gaan je niet vertellen wie je bent en wat je moet doen; dat is jouw eigen verkenning en ontdekking. Wel helpen we je bij het stap voor stap herkennen en benoemen van de patronen, verwachtingen en obstakels die je belemmeren jouw authenticiteit uit te dragen, zodat je (meer) in je eigen kracht kunt staan. 

Onze tweedaagse Self empowerment breakthrough (min. zes en max. tien deelnemers) kan worden aangevuld met de Self empowerment advanced.

Kijk onderdaan bij agenda wanneer de sessies plaatsvinden!

Self empowerment breakthrough
Dag 1: Reconnect 
09:30 – 17:30 uur (met lunch) op locatie

Doel van deze dag:

 • Passie: Het hervinden van wat je werkelijk zelf wilt en waarvan jouw hart sneller gaat kloppen. Je openstellen voor nieuwe gedachten, ideeën, kansen en ervaringen over wie je bent en echt wilt zijn. Verandering omarmen in plaats van tegenhouden.
 • Balans: Durven denken vanuit creativiteit en niet alleen vanuit zekerheid. Het vinden van de combinatie tussen logische, intuïtieve en creatieve behoeften en doelen. Het realiseren van je doelen zal een aanvulling zijn op je geluk en niet de reden om al dan niet gelukkig te zijn in het heden.
 • Overvloed: De mooiste overvloed is de vrijheid van het denken zonder angst of onzekerheid te voelen dat je iets tekort komt. Dankbaar zijn voor wat je hebt en inzicht in wat je werkelijk nodig hebt en wilt bereiken om gelukkig te zijn.
 • (Zelf) compassie: Verkennen wat je jezelf nu te kort doet en wat heb je nodig van jezelf om daar anders mee om te gaan?
 • Vertrouwen: Vertrouwen in jezelf en vertrouwen op jezelf om in je eigen kracht te staan. Handelen en reageren op basis van angst zal plaats gaan maken voor vertrouwen.

“Self-reflection is the school of wisdom” – Balthasar Gracian

Aan het einde van de dag:

 • Heb je vernieuwde inzichten waarmee je op een andere manier naar jezelf kunt kijken en sta je open voor nieuwe kansen en mogelijkheden.
 • Ben je je bewust van persoonlijke patronen, angsten en blokkades.
 • Weet je hoe je het effect van jouw angsten, onzekerheden en negatieve gedachten kunt herkennen en omzetten in positieve acties.
 • Heb je meer zicht gekregen op wat je werkelijk belangrijk vindt en wat jou gelukkig maakt.
 • Kun je het nastreven van persoonlijke doelen op een positieve en ruimdenkende manier vormgeven.
 • Kun je meer in je eigen kracht staan, ondanks het feit dat anderen op je leunen en rekenen en heb je nieuwe inzichten verkregen om een balans te vinden tussen geven en nemen.

Self empowerment breakthrough
Dag 2: Be loud and proud

09:30 – 17:30 uur (met lunch) op locatie

Doel van deze dag:

  • Perspectief: Jezelf in het grotere geheel plaatsen en bekijken. Welke invloeden hebben werking op jou en welke werking heb jij op jezelf, op de wijze waarop je naar jezelf en anderen kijkt. Wat vind je belangrijk en wat niet?
  • Harmonie: In elke relatie (zij het met je partner, vrienden, familie, etc.) is sprake van een wisselwerking. Ben jij je authentieke zelf in een relatie of word je gestuurd door patronen en waarden die je vanuit opvoeding, cultuur, denkwijzen, overtuigingen, situaties uit het verleden hebt meegekregen? Leg jij verwachtingen op de ander of laat je de ander volledig zijn wie hij/zij is? Uitgangspunt is het op zoek gaan naar de diepere connectie met je zelf en met de ander. Je bent een waardevolle spiegel voor elkaar die beiden kan voorzien van nuttige en leerzame inzichten.
  • Authenticiteit: Je ware IK (leren) kennen en jouw waarheid durven delen met anderen, ongeacht de verwachtingen van de buitenwereld.
  • Self empowerment: Het bewustzijn en het vertrouwen dat alle kracht binnenin zit en niet buiten jezelf. Jouw geluk hangt van jezelf af: de buitenwereld kan die alleen maar aanvullen, maar niet invullen. Herken het verschil tussen in je eigen kracht staan of dat bij een ander zoeken.

“Change only takes place through action” – Dalai Lama

Aan het einde van de dag:

 • Ben je dichterbij je eigen waarheid, doelen en kwaliteiten gekomen.
 • Heb je meer zicht op het geheel waar je onderdeel van uitmaakt en de wisselwerking van deze omgeving op jou en vice versa.
 • Ben je getriggerd om in je relaties op zoek te  gaan naar de diepere connectie met jezelf en de ander en om de ander te leren zien als een spiegel om inzichten te verkrijgen over jezelf.
 • Heb je (meer) zicht op jouw eigen authenticiteit en kun je die onderscheiden van een identiteit die gecreëerd is op basis van opgelegde verwachtingen en patronen. Ofwel, herinner je je (weer) wie je was voordat je verteld werd wie je moest zijn.
 • Ben je je bewust van jouw reactie op de verwachtingen die een ander jou oplegt (en vice versa) en sta je dichterbij jezelf om daar op een andere manier mee om te gaan.
 • Weet je welke kracht je buiten jezelf zoekt en hoe je die binnen in jezelf kunt vinden.

Na het volgen van alle sessies ontvang je van ons een Self empowerment breakthrough certificaat.


Voor diegenen die de tweedaagse Self empowerment breakthrough sessie hebben gevolgd is er ook een aanvullende dag sessie voor minimaal zes en maximaal tien deelnemers.

Self empowerment advanced
What you focus is what you more get of

10:00 – 16:00 uur (met lunch) op locatie

Doel van deze dag:

 • Transformatie: Het begrijpen en oefenen met alle self empowerment aspecten uit de vorige sessies heb je onder de knie. Je wilt deze steeds meer integreren in je dagelijkse leven en zienswijze om vanuit andere waarden te handelen en met jezelf en anderen om te gaan.
 • Ambities: Hetgeen je echt wilt bereiken is helemaal niet zo onmogelijk als dat velen denken of zeggen. Nu je weet wie je authentieke zelf is en je in je eigen kracht staat, is het realiseren van je passie, dromen en ambities nog veel dichterbij gekomen. Als je het kunt inbeelden, dan kun je het ook creëren en waarmaken. Zolang je er maar in gelooft. En in jezelf.

Aan het einde van de dag:

 • Sta je nog sterker in je eigen kracht en heb je handvatten om die kracht te integreren in je dagelijkse leven.
 • Heb je alle Self empowerment sessies gevolgd en geoefend met alle uitdagingen en (zelf)reflectie, zodat je je nu nog gerichter op je doelen kunt focussen om jouw ambities waar te maken. Je hebt gezien hoe je passie, ambitie en doelen eruit zagen voor dat je aan deze sessies begon en hoe dat in de praktijk vorm heeft gekregen. Deze zijn verder vormgegeven en op creatieve wijze uitgewerkt in een visie boek of mindmap om verder mee aan de slag te gaan.

Na het volgen van deze sessie ontvang je van ons een Self empowerment advanced certificaat.

See it, believe it, act on it, become it


Voor wie?

Iedereen is van harte welkom. Je hebt baat bij de sessies als je:

 • De kracht uit jezelf wilt halen in plaats van buiten jezelf.
 • Ontdekken wie jouw authentieke zelf is en hoe je dat kunt uitdragen en delen met anderen.
 • Meer wilt denken in leermomenten en kansen in plaats van in beperkingen en tekortkomingen.
 • De kracht van je gedachten en intenties wilt inzien en in je voordeel kunt laten werken.
 • Wilt accepteren, loslaten en vergeven van keuzes, situaties, personen en gebeurtenissen die een negatieve stempel op jouw geluk en kracht drukken.
 • De keuzes die je in het verleden hebt gemaakt niet (langer meer) leidend wilt laten zijn voor je toekomst en jou niet (langer meer) definiëren. Het in het nu kunnen leven en jezelf kunnen zijn.
 • Wilt leven in plaats van geleefd worden.
 • Jouw eigen kracht om self empowered te zijn wilt (her)ontdekken.
 • Als je openstaat voor nieuwe en bereid bent deze toe te laten en te passen in jouw realiteit, zodat jij self empowered door het leven kunt gaan.

Heb je de sessies al gevolgd bij ons of bij iemand anders en wil je je richten op specifieke aspecten op individueel niveau? Of ben je heel erg geïnteresseerd, maar zie je het niet zitten om de sessie in groepsverband te volgen, dan is het ook mogelijk om aspecten van de self empowerment sessie met één van ons op individueel niveau te doen.

Of je hebt een doel voor jezelf gesteld en wilt meer uit jezelf halen, maar je komt er zelf niet uit? Ook dan kunnen we samen kijken welke stappen je kunt zetten om te komen tot de gewenste verandering.


Agenda

De tweedaagse Self empowerment breakthrough vindt plaats in het weekend, verspreid over twee zaterdagen of twee zondagen. Indien er behoefte is om deze sessies op andere dagen te volgen, dan is dit mogelijk in te plannen wanneer er minimaal zes aanmeldingen zijn. Het aanvullende dag programma is optioneel en wordt op basis van het aantal aanmeldingen ingepland.

Per sessie kunnen minimaal zes en maximaal tien deelnemers zich aanmelden, om voldoende geborgenheid en persoonlijke ruimte te kunnen waarborgen.

Laat ons weten voor welke twee zaterdagen of zondagen je je wilt aanmelden. Wil je met een eigen geselecteerd gezelschap de sessies volgen, dan kunnen we de sessie ook op andere dagen inplannen.


Tarieven

 • € 220,- p.p. voor de tweedaagse Self empowerment breakthrough sessie (incl. drinken en lunch).
 • € 80,- p.p. voor de optionele vervolg sessie Self empowerment advanced bedraagt (incl. drinken en lunch).

Vroegboek korting
Boek jouw sessie minstens een maand van tevoren en ontvang een korting van 10%.
Voor de tweedaagse sessies betaal je dan € 198,-.

Couples korting
Boek je met zijn tweeën (bijv. met partner, vriend/vriendin, familielid), dan krijgen beiden 5% korting. Deze korting geldt bovenop de vroegboek korting, indien minimaal een maand van tevoren geboekt.

Aanmelden kan via het contactformulier invullen of je kunt even bellen!

Aanmeldingen kunnen tot uiterlijk 48 uur van tevoren worden afgezegd. Daarna zullen de kosten van de sessie in rekening worden gebracht.


Testimonials

Adinda: Be Empowered was voor mij een bijzondere eyeopener om mezelf tot de kern te onderzoeken. Wie ben ik nu als persoon, zonder mijn partner, familie, vrienden en werk om me heen? Het zal je verbazen hoe lastig het is om deze vraag te beantwoorden! Tamara en Iris weten de juiste vragen te stellen en goed de diepte in te gaan tijdens deze zoektocht, waardoor ik met concrete acties de deur uit ben gelopen. Ik gun deze training iedereen toe! Het is de ideale time out voor jezelf van de dagelijkse rush.”

Joey: “Voor mij was de cursus een mooie zelfreflectie en een bevestiging dat ik eigenlijk al best goed bezig ben met mijn doelen etc. Ik leerde mijzelf echter nog beter kennen door de onderwerpen die er behandeld worden tijdens de cursus en de band die je in korte tijd creëert met de cursisten, je komt er achter waar je krachten liggen en door er over te praten en te luisteren kom je tot nieuwe inzichten en inspiratie. Iris en Tamara nemen de tijd voor je, brengen de informatie helder in kaart en geven je direct het gevoel dat je part of the group bent. ‘What you focus on is what you get more of’ is o.a. een zin die mij bijgebleven is en helpt mijn dromen te verwezenlijken!”

Johannes: “De Self Empowerment Breakthrough van BE heeft mij heel veel gebracht wat ik zonder BE mogelijk zelf nooit zou hebben ontdekt. Door BE heb ik geleerd om bewuster te worden van wat zich om mij heen afspeelt. Door het uitwerken van de oefeningen uit het BE werkboek tijdens de sessies en de begeleiding van de trainers heb ik onder andere geleerd om te herkennen en te ontdekken waardoor mijn bewustzijn is vergroot. Hierdoor weet ik situaties nu beter in te schatten, kost het mij minder moeite om te reflecteren op mijn eigen gedrag en vind ik het gemakkelijker om het gedrag van anderen te erkennen en daar naar te handelen. Door dit inzicht kan ik nu beter om gaan met bepaalde situaties. Met de oefeningen tijdens de sessies ga je direct aan de slag. Dit is slechts een klein onderdeel en de 2 daagse Self Empowerment Breakthrough heeft voor mij de Self Empowerment basis gelegd en nog steeds gebruik ik de ervaringen in mijn dagelijks bestaan. Het ontwikkelen van mijn Self Empowerment heeft er voor gezorgd dat ik daadkrachtiger ben geworden in de keuzes waar ik dagelijks mee te maken krijg en het biedt mij zekerheid in elke situatie. Met alle oefeningen tijdens de sessies ben ik direct aan de slag gegaan en pas ik toe. Het interactieve onderdeel tijdens de sessies spreekt mij heel erg aan. Mijn ervaring is dat BE zeer professioneel handelt en je de juiste inzichten geeft die je direct kan toepassen op jezelf.  Heb je na de sessies nog behoefte aan informatie en kennis dan staat deze uitgebreid vermeld op de website die voor iedereen toegankelijk is. Ook voor een persoonlijk contact blijft BE bereikbaar. Ik raad BE dan ook voor iedereen aan!”