Corporate trainingen

Voor organisaties verzorgen we tevens diverse trainingen. De trainingen nemen een dagdeel van vier uur in beslag. Naast deze trainingen bieden we ook maatwerk in overleg of samenwerking met de opdrachtgever.


Training – Zelfinzicht

 • Wie ben ik en wat zijn mijn persoonlijke waarden?
 • Wat zijn mijn kwaliteiten, talenten en vermogens?
 • Wat interesseert en inspireert mij?
 • Wat zijn mijn valkuilen en hoe buig ik die om naar verbetering en groei?
 • Waar krijg ik echt energie van?
 • Wat onderscheidt mij van de rest?

Op deze vragen motiveren en begeleiden we je – aan de hand van diverse oefeningen – het antwoord op te ontdekken, verkennen en te gebruiken als aanknopingspunt voor je persoonlijke ontwikkeling. Je durft de confrontatie aan te gaan en jezelf eens flink onder de loep te nemen, met als doel jouw eigen IK en kwaliteiten als onmisbare resources te beschouwen EN in te zetten waarbij we afrekenen met sociaal wenselijke antwoorden en opgelegde verwachtingen.

Resultaat: je hebt meer zicht gekregen op wie je bent en wat je kunt. Je weet je kernkwaliteiten beter aan te spreken en te werken aan je verbeterpunten, jezelf meer te motiveren en uit te dagen en hoe je jouw gewenste ontwikkeling en loopbaan gerichter kunt aansturen.


Training – Persoonlijke effectiviteit

 • Wat is mijn visie en missie?
 • Welke doelen stel ik voor mezelf?
 • Welke uitdagingen zoek ik en dragen bij aan mijn gewenste groei en ontwikkeling?
 • Welke discrepantie ervaar ik tussen mijn werk en mijn effectiviteit en hoe speel ik daar op in?
 • Hoe onderscheid ik mijn van de rest? Hoe zet ik mijn kernkwaliteiten in?
 • Hoe manage ik de verwachtingen van mezelf en die van anderen?

Deze vragen gaan we – aan de hand van diverse oefeningen – beantwoorden tijdens de workshop persoonlijke effectiviteit. Jouw zelfinzicht ‘wie ben ik en wat kan ik?’ wordt nu door vertaald naar ‘wat kan en wil ik ermee?’

Resultaat: je hebt nu niet alleen zicht op wie je bent en wat je kunt, maar ook aanknopingspunten om bewuster aan te sturen op het effect dat je hebt op jezelf, anderen en je werkresultaten. Je hebt meer zicht gekregen op de waarde van jouw talenten, hoe deze optimaal in te zetten en doelgerichter te werk te gaan.

Voor managers: empower je personeel
Ook als manager heb je profijt bij deze workshop. Als manager is het jouw taak om jouw medewerkers op dergelijke wijze aan te sturen en te coachen dat zij in hun kracht worden gezet, hun kwaliteiten optimaal kunnen benutten en gemotiveerd zijn. In onze workshop focussen we op de volgende management vaardigheden: vision, values, empower en encourage.


Training – Assertiviteit

Bij assertiviteit denkt men vaak aan ‘voor jezelf opkomen’ en ‘nee durven zeggen’. Dit kan een vijandige situatie suggereren waarin het blijkbaar nodig is om voor jezelf op te komen, in plaats van constructieve samenwerking en communicatie te creëren waarin een ieder wordt gestimuleerd zijn/haar gedachten en ideeën te delen. Tevens suggereert het dat het doel is om ‘nee te zeggen’, terwijl je eigenlijk je grenzen wilt kunnen herkennen en aangeven.

Derhalve is onze assertiviteit workshop gericht op een constructieve en oplossingsgerichte houding, waarbij je je grenzen aan kunt geven, zelf de drempel laag weet te houden voor het delen van je gedachten, ideeën en mening (en dit ook bij anderen weet te stimuleren), maar ook gefocust blijft op het grotere geheel en het gezamenlijke doel.

Resultaat: je durft zichtbaar te zijn en je uit te spreken en weet hoe je anderen stimuleert hetzelfde te doen. Je hebt inzicht verkregen in jouw rol ten opzichte van de andere teamleden en hoe je vanuit die rol de aandacht op een positieve manier op je kunt vestigen. Tevens heb je meer zicht gekregen op jouw communicatie stijl en hoe je deze effectiever kunt inzetten om je punt te delen of duidelijk te maken.


Tarieven – Trainingen (dagdeel)
6-10 personen € 195,- p.p.
11-20 personen € 180,- p.p.

Tarieven zijn excl. btw.

Voor meer informatie kun je het contactformulier invullen of ons bellen op 06 – 41 52 17 83.