Corporate masterclass empowerment

Doel: empowerment van organisaties, teams en medewerkers middels zelfinzicht (wie ben ik, wat zijn mijn kernkwaliteiten), reflectie (effect van deze kwaliteiten binnen het team en op de teamprestaties) en actie (de kernkwaliteiten vertalen naar een actieplan voor de realisatie van persoonlijke- en organisatiedoelstellingen).
Voor wie: teams die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het behalen van doelstellingen.
Duur: 1 dag (09:00-18:00)

Organisaties staan constant voor de uitdaging om in te spelen op veranderingen en hun teams en medewerkers hier op te laten anticiperen, innoveren, presteren en tegelijkertijd hun persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Investeren in optimale samenwerking en communicatie is essentieel voor het succes van de organisatie.

Succesvolle teams bestaan uit medewerkers die hun eigen en elkaars kwaliteiten optimaal benutten om het onderste uit de kan te halen en voor het hoogst haalbare resultaat te gaan. Om dit te bereiken is noodzakelijk dat de teamleden in hun kracht staan en daartoe gemotiveerd, gestimuleerd en geïnspireerd worden.

Van medewerkers wordt verwacht dat zij proactief inspelen op de aansluiting tussen hun kernkwaliteiten en de (organisatie)doelstellingen, en ownership nemen. Zij hebben zelf ook een grote verantwoordelijkheid in hun eigen ’empowerment’ en dat van hun teamleden.

Wij coachen medewerkers, teams en managers om het beste uit zichzelf te halen en hun kernkwaliteiten en talenten optimaal in te zetten voor zichzelf én de organisatie. Om die reden hebben we deze masterclass empowerment voor organisaties ontwikkeld met onderstaande focusgebieden.

1. Me, myself and I (zelfinzicht)
Het verkennen en bewust worden van je eigen kernkwaliteiten, patronen, blokkades en ontwikkelpunten.

Resultaten:

 • Heb je zicht op jouw kernkwaliteiten, valkuilen en patronen.
 • Ben je je bewust van jouw persoonlijke blokkades die het benutten van jouw kernkwaliteiten belemmeren.
 • Weet je het verschil tussen jouw authenticiteit en behoeften versus de ‘opgelegde’ identiteit vanuit (externe) factoren.
 • Heb je meer beeld gekregen van de mate waarin je jouw gedrag en reactie op externe factoren kunt ombuigen.
 • Ben je je bewust dat alles is zoals jij het laat zijn en gebeuren. Je hebt meer inzichten verkregen in hoe je dit in jouw voordeel kan laten werken.
 • Ben je in staat om naar nieuwe inzichten te handelen en belemmerende patronen te doorbreken.

2. Mirrors (reflectie)
Het verkennen en bewust worden van je gedrag en handelen naar anderen toe en van anderen naar jou toe. Het herkennen patronen en valkuilen en deze weten om te buigen in een constructieve samenwerking.

Resultaten:

 • Heb je meer zicht op (het effect van) jouw rol binnen een team.
 • Weet je hoe je de communicatie en samenwerking vanuit een constructieve houding kunt benaderen.
 • Je zoekt bewust de connectie op, en weet gelijkwaardigheid en een gezamenlijk vertrekpunt te creëren.
 • Ben je je bewust van het effect van jouw gedrag op je omgeving.
 • Heb je meer zicht gekregen op jouw persoonlijke effectiviteit en hoe je (meer) verantwoordelijkheid kunt nemen vanuit jouw rol.
 • Kun je op een effectieve manier verwachtingsmanagement toepassen ten gunste van je eigen prestaties en die van je teamleden.

3. Empowerment (actie)
Het maken van de vertaalslag van de verkregen inzichten en deze omzetten in acties voor zowel jouw persoonlijke doelstellingen en de organisatie doelstellingen.

Resultaten:

 • Heb een mindmap / actieplan voor jouw verdere ontwikkeling en jouw empowerment.
 • Weet je hoe je jouw talenten in kan zetten voor jezelf en voor het collectief.
 • Durf je (meer) “loud en proud” te zijn en de connectie op te zoeken, waarmee je progressie stimuleert.
 • Bent je in staat om je eigen verantwoordelijkheid te nemen, anderen te inspireren en daarmee zelf geïnspireerd te worden.

See it, believe it, act on it, become it

Tarieven – Masterclass (dag) 
6-10 personen € 485,- p.p.
11-20 personen € 445,- p.p.
21-30 personen € 425,- p.p.

Tarieven zijn excl. btw.

Voor meer informatie kun je het contactformulier invullen of ons bellen op 06 – 41 52 17 83.